kenapa saya menentang umno?


1.UMNO menegakkan cara hidup sekular. Sekularisme sebagai berhala moden.
Ulama’ menta’rifkan bahawa berhala itu diklasifikasikan kepada dua; berhala zahir dan berhala batin. Berhala lahir ialah dalam bentuk berhala yang dapat dilihat, yang bermacam-macam jenis, bentuk serta bahannya. Berhala batin pula ialah berupa fahaman- fahaman, ajaran-ajaaran, idedologi-ideologi dan apa-apa cara hidup yang diciptakan oleh manusia dari semasa ke semasa yang bertentangan dengan Islam. Kesemua berhala di atas dapat digolongkan sebagai Thaghut. Perkara yang mensyrikkan manusia, yang menggugurkan dua kalimah syahadah. Firman Allah yanhg bermaksud:
“ Dan sesungguhnya kami telah mengutuskan rasul-rasul pada setiap umat ( untuk menyerukan ) : Sembahlah Allah ( sahaja ); jauhilah Thagut itu, maka di antara umat - umat itu ada orang- orang yang diberi petunjuk oleh Allah dan ada pula di anataranya orang - orang yang sudah pasti kesesatan baginya. Maka berjalanlah kamu di muka bumi dan perhatikanlah bagaimana kesudahan orang - orang yang mendustakan (Rasul- Rasul).
[ An- Nahl: 36]
Sekularisme ternyata merupakan satu ideologi atau fahaman yang menjadi anutan rakyat dan negara Malaysia; samada sedar atau tidak. Dalam satu masa seorang Muslim mengaku bahawa dirinya adalah Islam; dalam masa yang sama juga menganut, memuja menyembah satu fahaman yang lain yang bertentangan dengan aqidah Islam Dan kalaulah begitu, maka daripada segi pengertian tauhid uluhiyah, maka terkeluarlah mereka itu daripada Islam.
Nabi saw ada bersabda yang berbunyi:
“ Akan berlaku sebelum kiamat beberapa fitnah bagai bahagian malam yang gelap-pekat, ( di mana ) seseorang lelaki di waktu pagi sebagai seorang mu’min (beriman dan (apabila) petang menjadi kafir; mukmin di kala petang dan kafir di kala pagi, beberapa golongan menjual ( menukarkan ) agama mereka dengan kepentingan dunia.”- Ini menunjukkan bahawa pegangan manusia itu kerap berbalik-balik tanpa mengira had, masa atau waktu [ Hadith Riwayat AT-Turmidzi:hadis yang Ghorib tetapi pada lahirnya At-Turmidzi menghasankannya]
Kami ingin mengajak saudara-saudara kami yang berada di dalam Umno untuk sama - sama memi- kirkan masalah yang kami bicarakan di atas. Marilah kita sama - sama kembali untuk menemui Allah dalam keadan suci bersih sebagaimana sewaktu kita dilahirkan.
Malaysia sudah mencecah tahun ke- 39 mencapai kemerdekaan. Dalam perlembagaannya menyebut- kan bahawa agama pesekutuan adalah agama Islam. Umno pula mendakwa bahawa perjuangannya adalah berlandaskan Islam, malah Umno diisytiharkan sebagai parti Islam yang ketiga besarnya di dunia. Tetapi alangkah anehnya apabila diperhatikan secara keseluruhannya tentang kehidupan rakyat, maka semakin hari semakin lali, makin menyintai dunia, peratus maksiat bertambah, peratus perzinaan, peratus perogolan, rompakan dan lain-lain jenayah bertambah, yang ramai menghisap dadah ialah orang Melayu Islam yang merupakan peratus terbanyak.
Sudah 39 tahun merdeka, arak dan judi masih halal, lesennya masih dikeluarkan; begitu juga dengan perzinaan. 39 tahun merdeka; masih lagi tidak bercita- cita untuk melaksanakan pemerintahan dan syariat Islam. Masih ragu-ragu lagi dengan Islam. Kalau diambil pun syariat Islam, hanyalah dalam bab nikah kahwin dan cerai sahaja. Firman Allah yang bermaksud:
“ Maka apakah kamu patut beriman dengan setengah kitab dan kufur dengan setengah kitab yang lain nya. Maka tiada balasan bagi mereka yang berbuat demikian melainkan mendapat kehinaan di dunia dan pada hari Kiamat nanti akan dikenakan dengan sekuat-kuat azab. ”
( Al- Baqarah: 25 )
Kesan daripada parti Umno yang mengamalkan fahaman sekular itu, daripada laungan para pemimpin nya dari semua peringkat; maka maka lahirlah generasi - generasi yang berfikiran atau yang menyokong, atau yang berdiam diri apabila disebut atau dihuraikan pandangan di bawah:
Islam adalah agama individu yang tiada kena mengena dengan masyarakat dan negara.
Islam adalah agama untuk akhirat sahaja.
Islam adalah agama ibadah yang terkandung dalam dua kalimah syahadah.
Islam tidak boleh dicampuradukkan dengan politik.
Hukum - hukum Islam tidak boleh dilaksanakan kerana ianya adalah kejam dan tidak sesuai pada
zaman ini.
6. Kalau hendak dibandingkan antara undang-undang Islam dan undang-undang ciptaan Barat; yang Barat itu lebih baik daripada Islam.
7. Usaha untuk mengembalikan umat Islam kepada agamanya sebagai suatu cara hidup adalah bagai usaha memutarkan jarum jam ke belakang.
8. Berdakwah mengikut ajaran sebenar mesti ditentang dan dihapuskan.
9. Iman penting, tetapi boleh dicampuradukkan dengan maksiat dan lain-lain.
Kerana gambaran - gambaran dan tanggapan seperti inilah yang menyebabkan umat Islam pada hari ini berada dalam keadaan yang dapat kita saksikan pada hari ini.
Dr. Mahathir pula, pada awal tahun 1982 pula menganjurkan rakyatnya supaya meniru pula cara hi- dup dan semangat bekerja bangsa Jepun dan bangsa Korea. Setelah melihat kemusnahan kafir barat maka ber- alih pula kiblat ke arah kafir timur. Kenapa tidak kepada Islam? Masih ragu lagikah dengan Islam?
Kami bercita - cita untuk menemui Tuhan kami dalam keadaan yang suci bersih.Tidakkah saudara-saudara sekalian bercita-cita begitu.

1 Comment:

  1. musli oli said...
    Tahniah! selamat berjuang...

Post a Comment